Nikah İşlemleri
T.C.
BÜYÜKKABACA BELEDİYE BAŞKANLIĞI
EVLENDİRME İŞLEMLERİ İÇİN
1- TC VATANDAŞLARI İÇİN İSTENEN BELGELER
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
- Nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri (fotoğrafsız kimlikler kabul edilmez, ehliyet belgeleri geçerli değildir, kimliklerde bekar ibaresi mutlaka olacaktır. Kimliklerinde evli yazanlar kabul edilmeyecektir.)
- 4’er adet fotoğraf (orjinal4,5×6 ebatında olmalı, renkli fotokopi kabul edilmez, kadın için alın ve çene açık olacak, erkek için başı açık olacaktır.)
- Sağlık Raporu (sağlık raporlarının aile hekimliğine onaylatılması zorunludur. Talemesi testi (Akdeniz Anamisi) Not: 60 yaş üzeri olanların Devlet Hastanesi’nden evlilik için heyet raporu alması gerekmektedir.)
- Evlenme Ehliyet Belgesi (Çiftlerin her ikisi de Büyükkabaca’ da ikamet ediyorsa Belediye Evlendirme Memurluğu tarafından düzenlenir, Çiftlerden birisinin Büyükkabaca dışında ikamet etmesi halinde Nüfus Müdürlüğünden alınacaktır.)
- Uluslararası Aile Cüzdanı : 200,00 TL. Bedeli Belediyemiz veznesine yatırıldığında dair makbuz.
MÜRACAATLAR HERGÜN SAAT 08:30- 15:00 SAATLERİ ARASINDA ALINMAKTADIR.)
ÖNEMLİ BİLGİLER :
- Büyükkabaca ‘da oturanların müracaata beraber gelmeleri zorunludur.
- Evlenecek olan çiften birinin Büyükkabaca ‘da ikamet etmesi zorunludur.
- Büyükkabaca ‘da oturan yoksa bağlı oldukları Belediyenin Evlendirme Memurluğunun birinden ortak izin belgesi almaları gerekmektedir.
- Eşlerden biri başvuruya gelemiyor ise (örn. Şehir dışında-yurt dışında olması veya başvuruya gelemeyecek durumda bulunması gibi) noter onaylı vekaletname vermesi zorunludur.
- Kadınlarda boşanma ve eşinin ölümü halinde 300 gün süre geçmelidir yada Aile Mahkemesinden İddet kararı getirmesi şarttır.
- Kız- erkek 16 yaşını doldurmadıkça evlenemez. Ancak Aile Mahkemesinden alınacak izin ile evlenebilirler.
- 17 yaşını tamamlayan erkek-kız velinin izni; eğer veli yoksa vasii veya vesayet makamının izni ile evlenebilirler.
- Soyadını kullanmak isteyen bayanlar bu isteğini müracaat sırasında belirtmelidirler.
- Mal beyanında bulunmak isteyenler bu isteğini müracaat sırasında belirtmelidirler.
- Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır.
- Telefonla nikah günü rezervasyonu kesinlikle yapılmamaktadır.
- Nikah günü almak için Belediyemize gelinmesi zorunludur.
2- YABANCI UYRUKLULARDAN İSTENEN BELGELER
———————————————————————————————————————————-
- Pasaportlarının Türkçe tercümelerini yaptırıp Noterden tasdik ettirmeleri gerekmektedir.
- Sağlık Raporu (sağlık raporlarının aile hekimliğine onaylatılması zorunludur. Talesemi testi (Akdeniz Anamisi) yaptırılması zorunludur. Not: 60 yaş üzeri olanların Devlet Hastanesi’nden evlilik için heyet raporu alması gerekmektedir.)
- 4’er Adet Fotoğraf (orijinal 4,5×6 ebatında olmalı, renkli fotokopi kabul edilmez, kadın için; alın ve çene açık olacak, erkek için; baş açık olacaktır).
ÖNEMLİ BİLGİLER :
- Yabancılar için başvuru günü hafta içi her gün (MÜRACAATLAR SAAT 08:30- 15:00 ARASI ALINMAKTADIR.)
- Eşlerden biri Türk ise bağlı bulunduğu Evlendirme Dairesine müracaat edebilirler.
- Yabancı uyruklu kadın ya da erkeğin konsoloslukları Ankara Dışında Hangi İlde İse bekar olduklarına dair Bekarlık Belgesi (Evlenme Ehliyet Belgesi) alıp O ilin İl Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne onaylatmaları gerekmektedir. Eğer konsolosluklar Ankara’da ise aldıkları Bekarlık Belgesini Ankara Dışİşleri Bakanlığına onaylatmaları gerekmektedir.
- Yabancı uyruklular Bekarlık Belgelerini ve Doğum Belgelerini kendi ülkelerinden getireceklerse o ülkedeki Türk Büyük Elçiliğine onaylatacaklardır.
- Bazı ülkeler anlaşma gereği Apostile olarak almış oldukları Bekarlık ve Doğum Belgelerini Türkiye’ye getirdikten sonra Türkçe tercümelerini yaptırıp Noterden onaylatmaları gerekmektedir.
- Bazı ülkelerin vermiş oldukları Bekarlık Belgesi ve Doğum Belgesi çok dilli olduğu için hiçbir yere onaylatmadan direkt müracaat edebilirler. Örnek; Almanya, Avusturya v.s.
- Eşlerden biri Türk Vatandaşı diğeri Yabancı Uyruklu ise Nüfus Müdürlüğünden Evlenme Ehliyet Belgesi almaları gerekmektedir.
- Eksik evraklarla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmez.
- Eğer Eşlerden biri Türkçe Bilmiyorlarsa Nikah Başvurusunda ve Nikah Esnasında Yeminli Tercüman Getirmeleri Gerekmektedir.
Ömür Boyu Mutluluklar Dilerim. Mehmet Ali ÜNSAL Veli SELÇUK
Evlendirme Memuru Evlendirme Memuru Vekili
0 533 335 65 33 0 546 251 39 08